Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord O21 wint op dominante wijze van Willem II

Feyenoord Onder 21 heeft zaterdag een dik verdiende overwinning geboekt op Willem II Onder 21. Op Sportpark Prinsenhoeve werd met 0-2 gewonnen. De ploeg van trainer Melvin Boel bepaalde de gehele negentig minuten knap het spelbeeld. Ilyas El Moussaoui en Shiloh ’t Zand maakten de goals.

Feyenoord O21 speelde in Tilburg misschien wel de beste eerste helft van het seizoen. Het spel over de flanken was flitsend en dit resulteerde in de eerste tien minuten al in grote kansen voor onder anderen Youssef Amyn en Jaden Slory. De beloften van Feyenoord hielden vervolgens de volledige grip op de wedstrijd en dit resulteerde in de 36ste minuut in de openingstreffer. Jaden Slory passeerde de verdediging van Willem II met een heerlijke individuele actie, hield het overzicht en gaf een afgemeten breedtepass op Ilyas El Moussaoui. De spits reageerde attent en schoot raak.

Ook na rust voerde Feyenoord O21 de boventoon, maar de beloning bleef lang uit. Leo Sauer kreeg een grote kans om de score te verdubbelen, maar zijn inzet ging net naast de goal van Willem II. Later kwam invaller Tidjany Touré oog in oog met de keeper, maar het aluminium voorkwam zijn doelpunt.

In de slotfase liepen de gemoederen hoog op in Tilburg. Na een flink opstootje tussen beide ploegen kreeg Willem II-rechtsback Arya Gorshidian zijn tweede gele kaart en moest hij met rood het veld verlaten.

De wedstrijd werd pas diep in blessuretijd beslist. Mimeirhel Benita werd hard onderuit geschoffeld binnen het zestienmetergebied en kreeg een terechte penalty. Shiloh ’t Zand schoot de bal feilloos binnen: 2-0.

Volgende week spelen de mannen van Boel de voorlaatste wedstrijd van de najaarscompetitie. Zaterdag 3 december staat om 15:00 uur de uitwedstrijd tegen De Graafschap Onder 21 op Sportpark De Bezelhorst op het programma.

Willem II O21 – Feyenoord O21 0-2 (0-1)
Scoreverloop:
36’ 0-1 El Moussaoui
90’ 0-2 ‘t Zand

Opstelling Feyenoord Onder 21: Kroesen; Benita, Baars, Van der Zeeuw, Kleijn; Zechiël, ’t Zand, Amyn (60’ Rais); Slory, El Moussaoui (75’ Valk), Sauer (75’ Touré).